Er zijn zo nu en dan nog enkele tickets beschikbaar!
Meer kans op zekerheid? Check TicketSwap!
De 11devande11de kiest voor Roermond

De officiële opening van het Limburgse vastelaovendseizoen zal de komende jaren op het Stationsplein in Roermond plaatsvinden. Dat heeft de Sjeng Kraft Kompenei donderdagmiddag bekendgemaakt. Of het evenement dit jaar al kan plaatsvinden is nog onduidelijk.

De Sjeng Kraft Kompenei trekt intensief op met Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul. “De gesprekken vanaf het eerste contact zijn zeer positief en hebben geleid tot deze unieke samenwerking”, aldus Marcel van Eeghem namens de Sjeng Kraft Kompenei. De gemeente Roermond en D’n Uul hebben, onder andere met de Sjtasiefestasie, veel ervaring met de organisatie van grote evenementen. Van Eeghem: “Dat heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uiteindelijke keuze voor Roermond. De centrale ligging in de provincie en het NS-station direct achter het podium, zorgen daarnaast voor een optimale bereikbaarheid voor de vastelaovendvierder.” Met de opening om 11.11 uur en een 9 uur durend gratis toegankelijk artiestenprogramma, blijft de opzet van het evenement onveranderd.

Dirk Franssen, voorzitter en Vorst van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul, is greutsj dat de Sjeng Kraft Kompenei voor Roermond heeft gekozen. “Wij hebben medio februari een helpende hand uitgestoken en gewezen op de Roermondse binnenstad in combinatie met de expertise van D’n Uul.” In de afgelopen weken heeft de Sjeng Kraft Kompenei kunnen ervaren hoe gesmeerd en voorspoedig de Roermondse samenwerking al verloopt. Franssen: “Deze keuze, zelfs meteen voor meerdere jaren, is een teken dat de Sjeng Kraft Kompenei zich al goed thuis voelt in Roermond. De 11devande11de is en blijft hún evenement waarbij D’n Uul hen met kennis, expertise en het netwerk maximaal bijstaat om in ‘t Uuleriek de start van de Vastelaovend te organiseren voor álle vastelaovendvierders. Daarnaast is het belangrijk dat er in deze tijd ook weer positief nieuws is en in Limburg is dan de Vastelaovend met afstand het mooiste vooruitzicht.”

Ook de gemeente Roermond is verheugd met het nieuwe evenement. Wethouder Waajen (Evenementen): “Ik moet bekennen dat het wel wat vreemd voelt om in deze tijd een groot nieuw evenement aan te kondigen. Temeer omdat het nog onbekend is wanneer evenementen weer zijn toegestaan. Tegelijkertijd is het belangrijk dat we in deze crisistijd ook met de toekomst bezig zijn. Roermond kent al meerdere grote evenementen met name rond de zomer. De 11devande11de in het najaar vult onze evenementenkalender mooi aan.”