De 48e LVK-Finale vindt plaats in Maastricht op 26 januari 2024

Sjeng Kraft Kompenei tekent voor de plaatselijke organisatie op Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht

Op vrijdag 26 januari 2024 vormt Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht het decor voor de 48e finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Marcel van Eeghem, woordvoerder van de Sjeng Kraft Kompenei:
“Sjeng Kraft zou dit jaar op 12 december zijn 100e verjaardag hebben gevierd. Als herinnering en eerbetoon aan zijn werk als componist, tekstschrijven, arrangeur en accordeonist heeft de Sjeng Kraft Kompenei besloten zich kandidaat te stellen voor de plaatselijke organisatie van de LVK-finale 2024.
Daarnaast viert de Sjeng Kraft Kompenei dit jaar haar 2×11 jarig jubileum met de organisatie van de 22e editie van de11devande11de – traditioneel hét evenement voor de officiële opening van het Limburgse Vastelaovesseizoen.
We hebben een uitvoerig plan gepresenteerd en dat is door het bestuur van het LVK met veel enthousiasme ontvangen.

Op het prachtige landgoed van Buitenplaats Vaeshartelt zal het ‘Sjeng Kraft Paviljoen’ worden gebouwd voor de productie van een prachtige show dat plaats biedt aan 7.500 bezoekers. Maastricht is daarmee overigens voor de eerste keer officieel gaststad van de LVK-finale. Nadat de winnaar van het LVK 2024 bekend is gemaakt zullen Beppie Kraft en Wir Sind Spitze een exclusief mini-concert verzorgen voor het publiek.
De Sjeng Kraft Kompenei nodigt Limburg uit om de 48e LVK-finale in Maastricht te vieren.”