Er zijn zo nu en dan nog enkele tickets beschikbaar!
Meer kans op zekerheid? Check TicketSwap!
Sjeng 2019 voor Lex Uiting

Lex Uiting wint dit jaar ‘De Sjeng’, een hommage aan de naamgever van de Sjeng Kraft Kompenei. De Sjeng Kraft Kompenei wil met deze nominatie de grote verdiensten van Lex voor de provincie Limburg en de Vastelaovend onderstrepen. Beppie Kraft verraste Lex maandagavond 28 oktober tijdens Het Limburgs Leed in Paradiso in Amsterdam. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van kunstenaar Ton Wouters.

Behoud van Limburgs grootste cultuurgoed
De Sjeng wordt al jaren uitgereikt aan accordeonisten uit onze provincie, zowel als aanmoedigingsprijs maar de laatste jaren met name als oeuvreprijs. Na vele jaren van het roemen van beeldbepalende accordeonisten uit onze provincie, heeft de Sjeng Kraft Kompenei besloten ‘De Sjeng’ dit jaar uit te reiken aan iemand die zich voor datzelfde doel inzet als de stichting zelf, namelijk het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de Vastelaovend.

De Sjeng Kraft Kompenei is van mening dat Lex Uiting daar, onder andere met zijn documentaire Nao ’t Zuuje, een hele grote bijdrage aan heeft geleverd. Zowel Limburg als de Vastelaovend zijn op deze manier zeer positief op de kaart gezet. Het toekennen van deze prijs ziet de Sjeng Kraft Kompenei dan ook als een grote merci voor Lex.

Optreden tijdens de11devande11de
Op 11 november wordt Lex nogmaals in het zonnetje gezet tijdens de11devande11de in het MECC. Traditiegetrouw brengt de Sjeng-winnaar dan ook het Sjeng Kraft nummer “Iech ben zoe verleef” ten gehore.

Historie van ‘De Sjeng’
Deze prijs wordt sinds 2000 uitgereikt. Zie voor voorgaande winnaars ook: https://sjengkraftkompenei.nl/de-sjeng/